Massage

MASSAGE


MASSAGE

även på ert företag


Varför massage?

Den som får massage regelbundet har större förutsättningar att slippa spänningsvärk, känna sig mindre stressad samt får mer energi i sin vardag. Att ge sig själv regelbunden service (friskvård) istället för att vänta tills att det blir reparation (sjukvård) blir ett mer hållbart sätt att leva för både välbefinnandet, hälsan och ekonomin i längden.


Många människor går idag omkring med värk i nacke och rygg som kan ge upphov till spända käkar, yrsel, huvudvärk, tinitus mm. När en muskel utsätts för konstant belastning minskar blodflödet och därmed tillförseln av syre och näring. Detta i sin tur gör att slaggprodukter samlas. Smärtan ger upphov till att muskeln drar ihop sig och lederna utsätts för ökad belastning. Bindväven kan ha blivit "torr" och kan liknas vid en uttorkad tvättsvamp som kan ge problem såsom ryggvärk och orörlighet bl.a. Genom massage stimuleras blodcirkulationen, muskler och leder mjukas upp. Man behandlar även triggerpunkter (muskelknutor) och töjer ut förkortade muskler.  Allt eftersom spänningarna avtar, släpper även kroppens försvar vilket ger förutsättningar till en bättre tillvaro

i vardagen. Forskningen visar att att stresshormoner och produktionav endorfiner (kroppens smärtstillande) och oxytocin (kroppens lugn och ro hormon) ökar vid beröring, även immunförsvaret stärks.


Positiva effekter som massage och kroppsterapeutiska behandlingar kan ge:

 • Sänkta nivåer av stresshormon
 • Sänker blodtrycket
 • Rensar ut "slaggprodukter" från kroppen
 • Bättre sömnkvalité
 • Minskad risk för skador vid träning
 • Förbättrad kroppshållning
 • Bidrar till ökad avslappning
 • Minskad muskelspänning
 • Ökad blodcirkulation
 • Stimulera ökad cirkulation av lymfsystemet
 • Minskad smärta och värk
 • Stärkt immunförsvar
 • Minskad svullnad/ ömhet/ vätskebildning exempelvis i ben, fötter, armar och händer.
 • Ökad koncentrationsförmågaBehandlingsfilosofi

Behandlingarna kan kombineras om så önskas och är alltid individuellt anpassade utefter dina behov, mao skräddarsyr vi just din behandling.  Är det första gången du kommer så finns det utrymme för samtal som inte påverkar behandlingstiden. Vi är genuint intresserad av de bakomliggande orsakerna till de problem som kunden bär på. Är du osäker på vilken behandling som passar, hör gärna av dig eller så bestämmer vi det i samråd när du kommer. Se våra omdömen här.


Klassisk Massage 
Behandlingen är djupgående och läkande. Klassisk massage har en rad erkänt positiva effekter på fysiska besvär såsom ryggvärk, tränings-, nack-, axel- och huvudvärk. Den frigör även det s.k. lugn- och rohormonet, oxytocin (adrenalinets motsats) vilket stärker kroppsuppfattningen. Behandlingen kan även ge effekt på hjärtfrekvens, blodtryck, andning och matsmältning. Massage används både i friskvårdande syfte och för rehabiliterande behandling av specifika skador och besvär i muskler och leder. Således en mycket allsidig och välgörande behandling som passar de allra flesta.


Den svenske gymnastikpedagogen Pehr Henrik Ling (1776-1839) utvecklade denna teknik som ett system för massage och muskeltöjningar. Ling ville med sina massagetekniker efterlikna rörelser som utförs inom gymnastiken och andra former av träning. Med de tekniker som han utvecklade pressas och tänjs muskler och bindväv så att blodcirkulationen i musklerna stimuleras samt att musklerna blir starkare och smidigare.


Bindvävsmassage

Behandlingen stimulerar kroppens egna naturliga cirkulationssystem, lymfsystem och utdrivandet av olika slaggprodukter som samlats i kroppen. Den kan lindra exempelvis reumatisk värk, huvudvärk och magbesvär. Tekniken som används är "drag-hakgrepp" med fingrarna så att hård och fast bindväv luckras upp. Det sker enligt speciella mönster och främst längs ben- och muskelkanter. Resultatet blir att blodcirkulationen ökar, stressen minskar i kroppen och nervspänningar försvinner när muskeln får mer utrymme.

Bindväven är den stödjande och sammanhållande vävnad som förekommer i hela kroppen, ex. läderhuden, nerver, senor och ledband. Vid olika sjukdomstillstånd och skador producerar kroppen naturligt ny bindväv, ibland produceras det för mycket och av en typ som är tät och oelastisk.Det skapar sämre blodflöde genom kroppen. Då den klassiska massagen används vid störningar och besvär i framför allt rörelseapparaten, så används bindvävsmassagen framför allt  för att påverka de inre organen genom autonoma reflexer i de olika nervsystemen.


Taktil massage
En helkroppsbehandling som utförs med lätt beröring. Behandlingen har många dokumenterade positiva effekter. Den frisätter kroppens egen smärtlindring, ökar cirkulationen, sänker blodtrycket, samt ger en bättre mag- och tarmfunktion. Taktil massage kan bidra till en bättre minnesfunktion, hjälp vid nedstämdhet och trötthet samt öka näringsintaget. Taktil massage ger goda effekter för människor som har svårt för närhet eller är överaktiva. Behandlingen är även ett bra alternativ för de som upplever att de inte klarar av ”vanlig” massage men det gör dock inte behandlingsformen mindre effektiv.


Lymfmassage

En helkroppsbehandling som stimulerar och bidrar till en ökad cirkulation på lymfsystemet. Det är en lugn och behaglig behandling som är bra för alla. Lymfmassage stimulerar lymfsystemet att föra ut överskottsvätska och slaggprodukter
på ett effektivt sätt ur kroppen, samtidigt som den stärker ditt immunförsvar.
Mer info


Triggerpunkter

En triggerpunkter är en ömmande och värkande punkt i muskler eller andra mjukdelar. Punkten kan ”trigga” smärta i området eller stråla till sitt specifika utstrålningsområde, områden som ligger långt ifrån den ömma punkten.Detta brukar kallas refererad smärta, vilket innefattar smärtor som refereras från en eller flera aktiva triggerpunkter. Teorin gör gällande att smärta i triggerpunkten beror på syrebrist lokalt i muskeln. Punkten kan ”trigga” smärta i området eller stråla till sitt specifika utstrålningsområde, områden som ligger långt ifrån den ömma punkten. Detta brukar kallas refererad smärta, vilket innefattar smärtor som refereras från en eller flera aktiva triggerpunkter. När en triggerpunkt finns i muskeln kommer den att fungera sämre än om den varit fri från triggerpunkter. För det mesta märker man inte av dessa symtom utan man märker enbart av den strålande smärtan. Triggerpunktsbehandling kan gå till på flertalet olika sätt.

Den vanligaste metoden är ischemiskt tryck på punkten. Man kan även använda stretching och massage


Huvud- , Nacke och Käkledsbehandling

En behandling som specifikt riktar sig kring problematik med spända käkar, tandgnissel,olika typer av huvudvärk,
migrän, tinnitus, stelhet och orörlighet. Behandlingen är skräddarsydd utefter din problematik och
vi går igenom lämpliga åtgärder tillsammans. Tekniker som kan användas och kombineras är djup massage,
triggerpunkter, bindvävsmassage och akupressur.

Fri konsultation

Ibland kan det vara svårt att veta vilken typ av behandling som passar mig. Det går att boka gratis konsultation vid ett tillfälle på
30 minuter via personligt besök eller via telefon. Samtidigt har ni möjlighet vid besök att bekanta er med våra lokaler samt träffa oss terapeuter.


Allmänt

Kom gärna en stund innan och slå dig ner i vårt vackra väntrum där historiken i huset från 1746 finns närvarande.

Det finns konst i galleriet vilket kan inspirera till nya tankar och insikter. Vi bjuder på kaffe, te, frukt och kaka.


Hittar du ingen tid som passar vänligen ring 0731-470661

Vi har även öppet kvällstid och helger.

Behandlingar kan även erbjudas både på ert företag och i hemmet.

Prislista

Massage- och Kroppterapeutiska behandlingar, samtal, coaching

30 min. Kostnadsfri konsultation / coaching / vägledande samtal första gången. 
45 min. behandling 720:-

60 min. behandling 840:-

80 min. behandling 1050:-

90 min. behandling 1150:-


Kropp & Själ

Kinesiologi

70 min behandling 950:-

Reiki Healing

70 min behandling 950:-

Kroppspsykologi

80 min behandling 1050:

Shamansk healing

80 min behandling 1050:-

Samtal och valfri behandling

90 min behandling 1150:-


Klippkort / Rabatt gäller 1 år

3 gånger - 10% rabatt

5 gånger - 15% rabat


Vi tar kontanter, swish och kort. Priser inklusive moms