Behandlingar

MASSAGE

&

KROPPSTERAPEUTISKA BEHANDLINGAR

FÖR KROPP & SJÄL

Q´ente Behandlingar Tomas Bech

JUST NU!

Duo-behandling för dig och din partner

 

En 2x30 minuters skräddarsydd massage både avkopplande och energigivande.

Under tiden bjuder vi på godsaker, konst i galleriet medans en person åt gången får behandling

 

Överraska den som betyder något speciellt för dig med en behandling för er båda.

Bokadirekt Friskvårdsterapeut Tomas Bech

Vi erbjuder massage, kroppsterapeutiska behandlingar och samtal mitt i Göteborg city och på ert företag

 

Klassisk massage

Behandlingen är djupgående och läkande. Klassisk massage har en rad erkänt positiva effekter på fysiska besvär såsom ryggvärk, tränings-, nack-, axel- och huvudvärk. Den frigör även det s.k. lugn- och rohormonet, oxytocin (adrenalinets motsats) vilket stärker kroppsuppfattningen. Behandlingen kan även ge effekt på hjärtfrekvens, blodtryck, andning och matsmältning. Massage används både i friskvårdande syfte och för rehabiliterande behandling av specifika skador och besvär i muskler och leder. Således en mycket allsidig och välgörande behandling som passar de allra flesta.

 

Den svenske gymnastikpedagogen Pehr Henrik Ling (1776-1839) utvecklade denna teknik som ett system för massage och muskeltöjningar. Ling ville med sina massagetekniker efterlikna rörelser som utförs inom gymnastiken och andra former av träning. Med de tekniker som han utvecklade pressas och tänjs muskler och bindväv så att blodcirkulationen i musklerna stimuleras samt att musklerna blir starkare och smidigare.

Bokadirekt Friskvårdsterapeut Tomas Bech

 

 

 

Bindvävsmassage

Behandlingen stimulerar kroppens egna naturliga cirkulationssystem, lymfsystem och utdrivandet av olika slaggprodukter som samlats i kroppen.

Den kan lindra exempelvis reumatisk värk, huvudvärk och magbesvär. Tekniken som används är "drag-hakgrepp" med fingrarna så att hård och fast bindväv luckras upp. Det sker enligt speciella mönster och främst längs ben- och muskelkanter. Resultatet blir att blodcirkulationen ökar, stressen minskar i kroppen och nervspänningar försvinner när muskeln får mer utrymme.

 

Bindväven är den stödjande och sammanhållande vävnad som förekommer i hela kroppen, ex. läderhuden, nerver, senor och ledband. Vid olika sjukdomstillstånd och skador producerar kroppen naturligt ny bindväv, ibland produceras det för mycket och av en typ som är tät och oelastisk.Det skapar sämre blodflöde genom kroppen. Då den klassiska massagen används vid störningar och besvär i framför allt rörelseapparaten, så används bindvävsmassagen framför allt för att påverka de inre organen genom autonoma reflexer i de olika nervsystemen.

Bokadirekt Friskvårdsterapeut Tomas Bech

 

 

 

 

Taktil massage

En helkroppsbehandling som utförs med lätt beröring. Behandlingen har många dokumenterade positiva effekter. Den frisätter kroppens egen smärtlindring, ökar cirkulationen, sänker blodtrycket, samt ger en bättre mag- och tarmfunktion. Taktil massage kan bidra till en bättre minnesfunktion, hjälp vid nedstämdhet och trötthet samt öka näringsintaget. Taktil massage ger goda effekter för människor som har svårt för närhet eller är överaktiva. Behandlingen är även ett bra alternativ för de som upplever att de inte klarar av ”vanlig” massage men det gör dock inte behandlingsformen mindre effektiv.

Bokadirekt Friskvårdsterapeut Tomas Bech

 

 

Triggerpunkter

En triggerpunkter är en ömmande och värkande punkt i muskler eller andra mjukdelar. Punkten kan ”trigga” smärta i området eller stråla till sitt specifika utstrålningsområde, områden som ligger långt ifrån den ömma punkten.Detta brukar kallas refererad smärta, vilket innefattar smärtor som refereras från en eller flera aktiva triggerpunkter.

 

Teorin gör gällande att smärta i triggerpunkten beror på syrebrist lokalt i muskeln. Punkten kan ”trigga” smärta i området eller stråla till sitt specifika utstrålningsområde, områden som ligger långt ifrån den ömma punkten. Detta brukar kallas refererad smärta, vilket innefattar smärtor som refereras från en eller flera aktiva triggerpunkter. När en triggerpunkt finns i muskeln kommer den att fungera sämre än om den varit fri från triggerpunkter. För det mesta märker man inte av dessa symtom utan man märker enbart av den strålande smärtan. Triggerpunktsbehandling kan gå till på flertalet olika sätt.

Den vanligaste metoden är ischemiskt tryck på punkten. Man kan även använda stretching och massage

Bokadirekt Friskvårdsterapeut Tomas Bech

.

 

 

Energimassage

Avslappnande men samtidigt stärkande och balanserande energimassage, antingen liggande eller sittande. Du behåller kläderna på under behandlingen.

 

Bokadirekt Friskvårdsterapeut Tomas Bech

 

 

Kinesiologi

Våra kroppar strävar alltid efter balans och helhet. I kinesiologi används muskeltestning för att hitta obalanser, spänningar och blockeringar i kroppen.

En avvikelse från den normala kroppshållningen kan vara första tecknet på ett problem. Om muskeltesten indikerar att det finns en obalans kan det vara muskeln i sig, nerverna som skickar signalerna, tolkningen av signalerna eller ett organ eller en körtel som behöver balanseras. Behandlingen botar inga sjukdomar utan löser blockerad energi och spänningar som hindrar kroppens självläkning.

 

Kinesiologi bygger på västerländsk fysiologi, anatomi och rörelselära som kombineras med urgamla kinesiska akupunkturlagar och österländsk kunskap om människans inre och yttre energi-system.

 

Ordet kinesiologi kommer från grekiskan och betyder rörelse-lära (kinesis och logos).

Läran utvecklades av George Goodheart, Doctor of Chiropractic, tillsammans med en grupp amerikanska kiropraktorer under slutet av 1960-talet.

 

Bokadirekt Friskvårdsterapeut Tomas Bech

 

 

 

Shamansk Healing & Reiki Healing

Den har funnits i urminnes tider i ett flertal kulturer och på olika platser över hela vår värld. Behandlingen är en inre kraftfull process som tar sin utgångspunkt i att klienten granskar sina beteenden, attityder, minnen och trosföreställningar. Denne har också en önskan att frigöra sig från negativa mönster som hindrar ett känslomässigt och andligt tillfrisknande. Healing hjälper klienten att stärka och upptäcka mer av sin egen potential, samt väcker kroppens egen förmåga till läkning. Detta leder i sin tur till att kärlek, självkänsla, hälsa och medvetenhet om sina egna behov ökar. En bättre livskvalitet står i centrum för denna behandling. Vi erbjuder Shamansk- och Reikihealing.

 

 

Bokadirekt Friskvårdsterapeut Tomas Bech

 

 

Vägledande samtal / Coaching / Coachning

I samtalet belyses händelser, beteenden, attityder och minnen som klienten har en önskan om att förhålla sig till på ett annat sätt och därigenom frigöra kraft och energi. Det vägledande samtalet sker bl.a. genom frågor där du får möjlighet pröva/ompröva dina nuvarande val och förhållningssätt så att vilja till förändring kommer inifrån dig själv. Det handlar inte primärt om att ge konkreta förslag på hur någon ska göra, utan att stötta din egen förmåga att själv ta ansvar för beslut och handlingar samt skapa nya insikter.

Bokadirekt Friskvårdsterapeut Tomas Bech

 

 

Vägledande samtal samt valfri behandling

Att kombinera vägledande samtal med behandling upplever många som en optimal kombination för både intellekt, tanke, kropp & själ.

 

Fri konsultation

Ibland kan det vara svårt att veta vilken typ av behandling som passar mig. Det går att boka gratis konsultation vid ett tillfälle på 15 minuter via personligt besök eller via telefon. Samtidigt har ni möjlighet vid besök att bekanta er med våra lokaler samt träffa oss terapeuter.

 

 

Pris inklusive 25% moms

Massage- Kroppterapeutiska behandlingar och Samtal

30 min. behandling 420:-

45 min. behandling 560:-

1 timmes behandling 680:-

1,5 timmes behandling 930:-

2x30 min behandling - 2p 780:-

Shamansk healing

1 timmes behandling 790:-

1,5 timmes behandling 1050:-

 

Betalning erbjuds via kort, swish och kontanter

 

Klippkort / Erbjudande / Rabatt / Bonus

3 gånger - 10% rabatt och 5 gånger - 15% rabatt, gäller i 1 år

Ny kund erhåller 10% rabatt på första behandlingen!

 

Allmänt

Kom gärna en stund innan och slå dig ner i vårt vackra väntrum där historiken i huset

från 1746 finns närvarande. Det finns konst i galleriet vilket kan inspirera till nya tankar och insikter. Vi bjuder på kaffe, te, frukt och kaka.

 

 

Allmänt behandling

Behandlingarna kan kombineras om så önskas och är alltid individuellt anpassade utefter dina behov, mao skräddarsyr vi just din behandling.

Är det första gången du kommer så finns det utrymme för samtal som inte påverkar behandlingstiden. Är du osäker på vilken behandling som passar,

hör gärna av dig eller så bestämmer vi det i samråd när du kommer. Se våra omdömen här.

 

Hittar du ingen tid som passar vänligen ring 0731-470661

Vi har även öppet kvällstid och helger. Behandling i hemmet kan erbjudas.