Konstauktion Diabetesgalan 2018
Qente Friskvård - Holistisk hälsa

FRISKVÅRD & HOLISTISK HÄLSA MITT I CITY

KONSTAUKTION DIABETESGALAN

2018 1- 14 NOVEMBER, TV3


HÅLL UTKIK!

Känner du någon som har Diabetes? En sjukdom som väntas öka med 30% inom loppet av 10 år och dödligheten kommer öka med samma tal. Sjukdomen ligger idag inom topp 10 på dödlighet. Källa:WHO


14 november är det internationella Diabetesdagen och Diabetesgala. Denna tavla är speciellt gjord för denna dag, den kommer att vara med på en av Diabetesgalans nätauktioner. Inropat belopp går oavkortat till diabetesforskningen.


RO - SOCKERDRAKEN

Mixed Media, akryl på pannå med bladguld och provstickor 60x60 cm.

Inramad med reflexfritt glas, handgjord svensk träram. 2018


TUSEN TACK FÖR ATT DU STÖTTAR!


Diabetes Eva Wiren
Konstauktion Eva Wiren

EN VANLIG KVÄLL

OLLE OCH DIABETES TYP1

Mamma:

Har du testat ditt blodsocker och kalibrerat mätaren det är dags att lägga sig. Ska du leka med kompis imorgon, det är kanske dags

att fylla nytt insulin så att det räcker, glöm inte att packa mellanmål och extra socker. Har du smörjt dina sticksår idag. Imorgon är det dags att byta nål igen. Oj, så snabbt ditt blodsocker sjunker, har du rört på dig extra mycket idag  eller tog vi för mycket insulin till kvällsmaten .

Det är nog bäst att du äter något så att du inte hamnar för lågt (koma).


Olle :

Jag är inte hungrig


Mamma:

Kan du tänka dig saft eller kex.  Finns det något överhuvudtaget du kan tänka dig att äta? Välj helst inte något med för mycket fett nu när klockan är sent, du blir lätt för hög i natt. Du ska ju på skolutflykt i morgon och det vore synd  om du får ketoner i natt och mår illa imorgon.


Vi vakar över dig och ditt blodsocker om natten så du kan sova tryggt och få några timmars vila från D1.  Jag ber om förlåtelse för de nätter vi får väcka dig för att du behöver socker eller insulin.