Program för Inspirationsresa
Qente Friskvård - Holistisk hälsa

FRISKVÅRD & HOLISTISK HÄLSA MITT I CITY


Program


Onsdag

Vi lämnar Göteborg tidigt onsdag morgon, färden går över vackra vägar mot Nordfjord via Oslo och rakt norrut.  I samband vid lunch har vi kommit fram till fjällvärlden med 1800 meter höga fjäll, vi börjar ana Jotunheimen, Norges högsta berg och glaciär. Efter lunch på enklare fjällrestaurang påbörjar vi sista etappen mot Hjelle och Oppstryn. Vi kommer att köra mellan två nationalparker och nå Hjelle på kvällen. Vi bor i ett alldeles eget hus längst in i Fjorden med fantastisk utsikt över Jostedalsbreen och Stryns klara turkosblå vatten. Det kommer att bli flera tillfällen att fotografera under resan. Vi äter en sen middag tillsammans efter att vi kommit på plats i huset. Innan vi går till sängs samlas vi för att sätta ord på våra intentioner med resan och vi går också igenom morgondagens program.


Torsdag

Efter frukost blir ni guidade i närområdet med bil, ni kommer att få se ut er favoritplats utefter Strynvattnet där ni vill tillbringa dagen för målning. Lunch och middag äter vi tillsammans i huset. På kvällen delar vi våra intryck och erfarenheter. Platsen runt

Oppstryn har under många generationer varit källa för konstnärligt skapande.


Fredag

Efter frukost beger vi oss till Nordfjordens södra spets och Oldenvattnet. Vi kommer att se nya vackra glaciärer som letar sig ner i dalgångarna och fjordar färgade turkosa av glaciären. På denna tid av året är det en stor färgprakt då våren snart skall avlösas av sommaren.

Vi stannar vid en vacker plats där vi får höra berättelser om människor och bygden, vi tar in platsen och efter en medhavd lunch är vi redo att gå in i måleriet. Bilfärd tillbaka till huset på kvällen där middag och samling i stugan väntar.


Lördag

För de som önskar finns det möjlighet att följa med till Stryn för shopping om man vill köpa norska varor. Stryn är huvudorten i området och det finns ett flertal butiker för de som så är pigga på detta. Alternativt stannar man vid huset eller i dess närhet för att fortsätta på målningarna. Efter lunch i stugan tar vi bilen via den gamla turistvägen upp på fjället. Vi kör mellan två stora nationalparker Reinheimen och Jotumheimen med berg som är 2000 m höga. Temperaturen sjunker snabbt och här är det bra med en mössa. Vi kommer att gå djupare in i naturen och kontakten med elementen och ta med natur och upplevelser hem för vidare arbete om man önskar. Hemma i huset kommer det finnas tid för en stunds vila och packning inför hemresan. Vi avslutar kvällen med en festmiddag och en sista samling och livgivande samtal.


Söndag

Hemfärd med sen ankomst till Göteborg.

   Klicka här för utskriftsvänlig version

Friskvårdsterapeut Tomas Bech
Välkomna att följa med Tomas och Ev

Välkomna att följa med

Tomas och Eva

KOnstnär Eva Wirén

MAGISK INSPIRATIONSRESA